GAMES

CLASSIC GAMES

Met 2980 spellen is er natuurlijk te veel om uit te kiezen. Gelukkig hebben de Arcadekasten de mogelijkheid om te switchen tussen “ALL GAMES” en de “CLASSICS” waar al die spellen zijn gefilterd tot een selectie van de echte klassiekers, om je keuze makkelijker te maken. Om dit proces nog iets te vereenvoudigen hebben we hier onze top 10 games op de Arcade Machine!

Tetris

Wachten, kijken, draaien en plots past het puzzelstukje precies op die plek. Tetris is, sinds de lancering in 1984, één van de oudste en populairste games OOIT! Iedereen kent het spel waar je stukjes op de goede plek moet zetten en de blokken van onderuit weg moet spelen. Tetris werd vooral populair, omdat het in 1989 werd meegeleverd met de Nintendo Gameboy. Natuurlijk is de aandacht voor Tetris met alle mogelijkheden van tegenwoordig niet meer hetzelfde, maar geef Tetris een extra leven, door het te spelen op onze Branded Arcade Machines!

Arkanoid

Elke keer als je het weer eens speelt, is het weer leuk. Arkanoid begon oorspronkelijk op gameconsole ‘Atari’ als Atari’s Breakout. In 1986 is Arkanoid op de markt gekomen als een doorstroom van het spel. In het spel breek je blokken met de bewegende bal, die heen en weer kaatst op de blokken en het bestuurbare platform onder in het scherm, die de bal ook het veld inschiet. Een leuk, uitdagend tijdverdrijf, maar pas op… even spelen en voor je het weet is het 2 uur later.

Street Fighter

Iedereen kent Ryu toch? Zijn witte pak, rode linten en de energiebollen die hij kon afschieten. De mensen die Ryu niet van naam kennen, zullen alsnog zijn spel kennen. Street Fighter is nog altijd zeer geliefd, het laatste spel van Street Fighter komt zelfs uit 2016. Het eerste spel komt uit 1987 en die versie en haar opvolgers zijn natuurlijk te vinden op onze Arcade Machines. Daag ouderwets je vrienden uit en ga het gevecht aan! Schiet, sla, schop some sense into je collega’s, laat ze zien dat jij de baas bent.

Asteroids

Atari heeft natuurlijk meerdere spellen uitgebracht, zo ook ‘Asteroids’, nog zo een all-time favourite. Met je schip vlieg je door de ruimte, waar een regen aan astroïden voorbij komt. Probeer dat maar eens te overleven. Alsof dat nog niet moeilijk genoeg is kom je zo af en toe ook een ander ruimteschip tegen die je proberen neer te schieten. Naar mate je verder komt wordt het aantal asteroïden en ruimteschepen uiteraard steeds meer, wat het steeds moeilijker maakt om verder te komen. het spel komt uit 1979 en is zelfs opgenomen in het boek: 1001 games you must play before you die. Waar waarschijnlijk meerdere spellen instaan die te spelen zijn op de Branded Arcade Machines.

Big Kong

Big Kong, of zoals iedereen hem kent: Donkey Kong. Die grote, gestoorde, gorilla, die gewoon de prinses meeneemt, alsof ze van hem is. Mario moet haar natuurlijk gaan redden, alsof die jongen niks beters te doen heeft dan telkens maar zijn prinses werken, maar ja.. vrouwen kunnen lastig zijn. Mario had in dit spel nog niet dezelfde naam, maar werd Jumpman of mr. Video genoemd. Dit spel wordt gezien als de voorganger van alle Mario-gerelateerde games, aangezien ze de hoofdpersonen uit deze game een eigen leven zijn gaan geven. Het spel, uit 1981, is daarmee de basis gebleken voor verschillende Mario-gerelateerde personages die wij nu nog kennen en waar we zo veel van zijn gaan houden.

Frogger

Wie het niet kent, heeft misschien wel nog nooit in zijn of haar leven een videospel aangeraakt. Frogger komt uit 1981. Een kikker die de weg oversteekt… is dat het begin van een hele slechte mop, of van een mega vette game? Langsrazende auto’s, sloten en andere obstakels moeten allemaal overwonnen worden door de kikker. Er zijn zelfs competities gehouden, waar de beste ‘Frogger’ een prijs won.

Super Mario

Heeft het spel eigenlijk een introductie nodig? Na de lancering in 1985 is het spel, samen met haar populariteit, enorm gegroeid. Mario is zelfs uitgegroeid tot een boegbeeld van gamen in het algemeen. Deze editie van het spel is lekker simpel, in 2D. heen en weer lopen, op schildpadden en gekke paddenstoelen springen, power-ups verzamelen en natuurlijk… die prinses uit de handen van het kwaad.

Pac-Man

Sinds 1980, ook een boegbeeld van het videospel: Pac-Man. Dat gele happertje die zoveel honger heeft dat hij alles eet wat er op zijn pad komt. Jammer genoeg komen er ook vreemde gekleurde spookjes op zijn pad, die hij niet op kan eten. Deze moeten ontweken worden, of pak zo een groot snoepje die vaak in de hoeken van de levels te vinden zijn. Dan worden de spookjes even eetbaar en is Pac-Man onoverwinnelijk.

Space Invaders

Ook een spel van de oudere garde: in 1978 werd Space Invaders gelanceerd. Indringers vanuit de ruimte die onze planeet komen vernietigen. Van links naar rechts vliegen, zoveel mogelijk schieten en hopen dat ze nooit meer terugkomen… maar er komen er natuurlijk altijd meer terug. Het spel is simpel, maar zeer uitdagend. Een onuitputbare bron van vermaak, net zo oneindig als je munitie… of die aliens die maar blijven komen.

Tekken

De eerste twee Tekken spellen komen uit 1994 en 1995, wat ouder dan de Street Fighter games. Tekken werd door velen ook gezien als een concurrent of tegenhanger van Street Fighter. Waar Street Fighter sneller was, vooral op knoppen rammen en je tegenstander schade toedienen, was Tekken meer gericht op tactiek en het kiezen van de goede aanval op het goede moment.